Handelsbanken Tech, data & innovation

Bli en del av vårt framgångsrika automatiseringsteam

Vill du vara med och skapa förutsättningar för den digitala transformationen där teknik, innovation och nytänkande visar vägen framåt? Är du en teamspelare som inte drar sig för att ta egna initiativ? Sök då denna roll idag.

Hos oss får du möjligheter att själv påverka din roll, ditt arbete samt bredda och fördjupa dina kunskaper inom tech, data och innovation. Du blir en viktig spelare i ett team som ligger i framkant med tekniska implementationer i banken som ofta bryter ny mark.

Om rollen
Vårt team arbetar med att effektivisera processer både utifrån processoptimering och automatisering. Vi stödjer hela koncernen genom att realisera automationslösningar genom utveckling av RPA automationer och digitalisering av pappersflöden (OCR) med stöd av våra utvecklingsverktyg. Vi är i centrum av den digitala förändringen och rör oss ständigt mot de nya innovationerna.

Vi vill förstärka vårt automatiseringsteam med dig som vill arbeta som både Business Analyst och Automationsutvecklare. Du kommer vara med och driva utvecklingen av automatiseringslösningar genom hela livscykeln; från att sätta scope för uppdraget och genomföra analys av affärsprocesser till implementation och förvaltning.

Hos oss kommer du även:

 • arbeta med projekt som har stor variation samt lära dig hur en storbank fungerar.
 • få värdefull kompetens och erfarenhet av att implementera IT-lösningar i en entreprise-miljö med hög standard på säkerhet.
 • bidra med din kompetens och kontinuerligt förbättra vår utvecklingsprocess samt vidareutveckla riktlinjer, ramverk och andra hjälpmedel.

Tjänsten är placerad på vårt kontor i centrala Stockholm, och området applicerar flexibelt arbetsliv vilket ger dig möjlighet att kombinera hemarbete med arbete på kontoret utifrån verksamhetens behov.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av utveckling inom automatiseringslösningar. Då vi jobbar nära affären ser vi att du kan balansera krav från affärsprocessen med tekniska förutsättningar och tar fram lösningar som är användbara för hela organisationen. Du behöver behärska både svenska och engelska i tal och skrift då vi jobbar med hela koncernen.

För rollen ser vi även att du:

 • snabbt kan se förbättrings- och automatiseringspotential.
 • är ansvarstagande, lösningsfokuserad och strukturerad
 • trivs med frihet under ansvar
 • har teknisk eftergymnasial utbildning exempelvis systemvetare, indek eller liknande.

Det är meriterande om du har utvecklat inom en enterprise-miljö, har kunskap inom Azure, DevOps eller liknande.Erfarenhet av att utveckla i UiPath och Power Automate ser vi också som meriterande.

Du är självgående och en person som får saker att hända. Du trivs med att driva initiativ från start till mål. Du är en teamspelare och motiveras av att hjälpa dina kollegor genom att ge den support som behövs. Den ständiga tekniska förändringen inom automationsområdet förutsätter att du är nyfiken på att hålla dig uppdaterad och lära dig nytt. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper såsom viljan att förändra, förmågan att hitta nya vägar framåt och en positiv attityd.

Vi erbjuder

 • Trygg arbetsgivare
 • Spännande och utmanande arbetsuppgifter
 • Work-life balance
 • Utvecklingsmöjligheter
 • Hybridarbete
 • Sunda värderingar kring samhällsansvar och hållbarhet
 • Hälsa och friskvård
 • Tjänstepension och försäkring
 • Personal-, lunch- och föräldraförmåner samt rådgivning

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan.

Om oss
Med över 2000 medarbetare är vi en av Sveriges största tech-organisationer. Vi tror på framtiden, lika mycket som vi är stolt över vår historia. Därför är vi ständigt på jakt efter nya förmågor som ser utmaningar och möjligheter i vårt digitaliseringsarbete. Det gäller allt från drift, underhåll och systemförvaltning till utveckling, innovation och design.

Vi är en decentraliserad organisation där du som medarbetare får ett stort eget ansvar. Långsiktiga affärsrelationer, lågt risktagande och kostnadsmedvetenhet är hörnstenar i Handelsbankens företagskultur och lägger grunden för att vår verksamhet bedrivs på ett ansvarsfullt, hållbart och framgångsrikt sätt. När vi rekryterar nya medarbetare söker vi efter personer som delar bankens grundläggande värderingar. Målet är att våra medarbetare ska spegla den marknad som vi verkar i – med olika bakgrund, kompetens och arbetslivserfarenhet samt olika sätt att tänka och lösa problem.

#LI-AJ1

Handelsbanken Karriärföretag 2023

Dela på:

Län:

 • Stockholm

Sista ansökningsdag:

2023-10-08

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm, Sweden

Kontaktpersoner:

Evelita Zakaityte

tfn: +46 8 701 42 85

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se