Handelsbanken

Lösningsarkitekt till Handelsbanken

Vill du vara med i ett utmanande och spännande arbete med att utveckla och förbättra Handelsbankens applikation infrastruktur för COBOL-system? Vi söker nu en lösningsarkitekt som vill vara med att driva vår tekniska utveckling framåt.

Om tjänsten och rollen 

Vi söker nu en lösningsarkitekt som kan stötta ett av våra Team med arkitektoniska frågor för att ta fram effektiva och långsiktiga lösningar. Teamet arbetar främst med applikationsinfrastruktursystem och består idag av 9 personer. Teamet ansvarar för flera av bankens generella system, COBOL-ramverket samt affärs-, händelse- och supportloggning.  

Teamets uppdrag är att stödja bankens samtliga COBOL-utvecklare med effektiva systemutvecklingsverktyg, applikationsinfrastruktur och COBOL-ramverk. Våra generella komponenter används i stort sätt av samtliga utvecklare på z/OS varför många projekt och tåg behöver stöd med användning av våra system.

I rollen som lösningsarkitekt kommer du ha ansvar för informera teamet om arkitektoniska förändringar, ta fram lösningar, styra teamet rätt när det gäller arkitektur och ha ett nära samarbete med andra arkitekter på området.

Vi erbjuder dig ett utvecklande, varierande och kreativt arbete på ett område med mycket arbetsglädje och hög kompetens. Du kommer bredda din kompetens genom den tekniska utvecklingen inom både COBOL och z/OS.

Som lösningsarkitekt hos oss kommer du att få god kännedom om bankens tekniska miljöer och ett brett kontaktnät inom Handelsbanken Tech, Data & Innovation samt med övriga områden som använder våra generella komponenter.

Dina kompetenser och personliga egenskaper

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av COBOL-utveckling z/OS och brinner för att ta fram innovativa lösningarna, är kommunikativ, har en stark drivkraft att ge bankens samtliga COBOL-utvecklare de bästa förutsättningarna att utveckla effektivare.

För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som trivs med att ta dig an nya utmaningar och bygga kontaktvägar i organisationen, tycker att det är utvecklande att driva olika frågor både självständigt och i grupp. Nyfiken på vad som händer i banken och de tekniska förflyttningarna som pågår nu.

Vi erbjuder

  • Work-life balance
  • Hybridarbete
  • Hälso- och friskvård
  • Tjänstepension och försäkring
  • Personal-, lunch- och föräldraförmåner samt rådgivning

Handelsbanken ser det som viktigt att:

  • Vara en trygg arbetsgivare
  • Medarbetare får individuella utvecklingsmöjligheter
  • Erbjuda spännande och utmanade arbetsuppgifter
  • Tillsammans bidra till samhällsnytta och hållbarhet

Tjänsten är placerad i lokaler på Gärdet i Stockholm, och området applicerar flexibelt arbetsliv vilket ger dig möjlighet att kombinera hemarbete med arbete på kontoret utifrån verksamhetens behov. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan! 

Om oss

Handelsbanken är en långsiktig och engagerad arbetsgivare. Vårt sätt att bedriva bank bygger framförallt på att vi har stor tilltro och respekt för den enskilde individen – både för våra kunder och medarbetare. Vi är en decentraliserad organisation där du som medarbetare får ett stort eget ansvar. Långsiktiga affärsrelationer, lågt risktagande och kostnadsmedvetenhet är hörnstenar i Handelsbankens företagskultur och lägger grunden för att vår verksamhet bedrivs på ett ansvarsfullt, hållbart och framgångsrikt sätt.

När vi rekryterar nya medarbetare söker vi efter personer som delar bankens grundläggande värderingar. Målet är att våra medarbetare ska spegla den marknad som vi verkar i – med olika bakgrund, kompetens och arbetslivserfarenhet samt olika sätt att tänka och lösa problem.

 

#LI-LB1

Handelsbanken Karriärföretag 2023

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Sista ansökningsdag:

2023-09-04

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm, Sweden

Kontaktpersoner:

Emelie Ahlskog

tfn: +46 101873775

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se