Handelsbanken

DevOps Engineer inom data till Handelsbanken

Som DevOps Engineer inom data har du en central roll där du driver och stöttar datadrivet beslutsfattande för flera delar av Handelsbanken. Du får arbeta med vår analyticsplattform, Elasticsearch, och Machine Learning.

Om rollen & teamet

I rollen är du med och tar fram Self-Service (ML) moduler för att ge värdefulla insikter som underlag för affärsmässiga beslut och strategisk planering till olika områden i banken. Analyticsplattformen bygger på ELK Stack och har just nu en On-premise lösning som ska flyttas till en PaaS-tjänst i Azure. Du kommer få vara med och påverka lösningen för plattformen i Azure samt utveckla för att möjliggöra fler anslutningar och användningsområden. Området arbetar med DevOps Tools, vi effektiviserar och förbättrar vardagen för systemutvecklare på banken. Ditt närmsta team ansvarar för en plattform med produkter från Elastic som tar in data från andra system och gör den tillgänglig för felsökning, övervakning och rapportering. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Gärdet.

Dina kompetenser & personliga egenskaper

Vi söker dig som är har erfarenhet av dataanalys och machine learning. Du är tekniskt intresserad och kanske har du en roll som DevOps Engineer idag, men framförallt vill du vara med och utveckla vår teknik framåt. I rollen kommer du arbeta med många olika områden inom banken och därför behöver du kunna kommunicera obehindrat på såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av någon av dessa tekniker:

  • Elastic Stack 
  • Machine Learning (ML) ·
  • Azure 
  • Ansible (AAP) 
  • Linux 
  • Python 
  • Kafka

Som person ser vi att du trivs med att arbeta i team och att stötta andra. Du motiveras av att få utvecklas i din roll och hitta nya lösningar. Vi ser även att du kan anpassa ditt arbetssätt och hitta nya vägar när det behövs.

Om oss
Handelsbanken är en långsiktig och engagerad arbetsgivare. Vårt sätt att bedriva bank bygger framförallt på att vi har stor tilltro och respekt för den enskilde individen – både för våra kunder och medarbetare. Vi är en decentraliserad organisation där du som medarbetare får ett stort eget ansvar. Långsiktiga affärsrelationer, lågt risktagande och kostnadsmedvetenhet är hörnstenar i Handelsbankens företagskultur och lägger grunden för att vår verksamhet bedrivs på ett ansvarsfullt, hållbart och framgångsrikt sätt.

När vi rekryterar nya medarbetare söker vi efter personer som delar bankens grundläggande värderingar. Målet är att våra medarbetare ska spegla den marknad som vi verkar i – med olika bakgrund, kompetens och arbetslivserfarenhet samt olika sätt att tänka och lösa problem.

 

#LI-LB1

Handelsbanken Karriärföretag 2023

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningsgrad:

Heltid

Sista ansökningsdag:

2023-10-04

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm, Sweden

Kontaktpersoner:

Katarina Östholm

tfn: +46 8 701 41 71

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se