Handelsbanken Tech, data & innovation

Information Security Risk Analyst

Vill du vara med Handelsbanken i dess digitala resa för att se till att våra kunders och bankens information hanteras säkert, är korrekt och tillgänglig?

Vi söker nu efter förstärkning till vårt operativa informationssäkerhetsteam som bland annat genomför riskanalyser och leverantörsgranskningar, samt ständigt arbetar med att förbättra våra utvärderingsprocesser, metoder och verktyg.

På Informationssäkerhetsavdelningen kommer du få jobba med alla delar av banken, med många olika frågor då informationssäkerhet är en viktig del i hela banken. Rollen erbjuder dig en såväl personlig som professionell utveckling inom ett spännande och aktuellt område.

Det finns även utvecklingsmöjligheter på Koncernsäkerhet om du brinner för säkerhet i stort.

Om tjänsten och rollen

Du kommer arbeta i ett kompetent team med fantastiska kollegor att dela och driva tankar och idéer med, och vi strävar efter att vara en affärsmöjliggörande avdelning för banken. Vi tycker att våra kollegor är en viktig del av arbetsmiljön, därför är egenskaperna hjälpsamhet och prestigelöshet något vi tror att du som söker har.

På Informationssäkerhetsavdelningen finns tre team; Analys, Governance (bl.a. regelverk, assurance, ISMS) samt Data Privacy. Du kommer tillhöra Team Analys som har huvudfokus på riskanalyser och leverantörsgranskningar.

Informationssäkerhetsavdelningen ingår i Koncernsäkerhet som är placerat inom Handelsbanken Tech, Data & Innovation. Inom koncernsäkerhet finns även IT-säkerhet, Fysisk säkerhet samt Risk/kontinuitet & Väsentliga processer.

I denna tjänst kommer du att arbeta med, och fokusera på:

Som riskanalysmoderator från informationssäkerhetsavdelningen leder du riskanalyser tillsammans med bl.a. representanter från förvaltningsteam och utvecklingsinitiativ. Vi arbetar oftast med vår metod baserat på ISF IRAM2. Vi håller även i riskseminarier när inte vår standardmetod passar.

 • Du genomför informationssäkerhetsanalyser av bankens leverantörer och tredjeparter.
 • Våra egna processer, metoder och verktyg utvecklas och är en del av ditt arbete.
 • Som representant för informationssäkerhetsavdelningen stöttar du bankens utvecklingsinitiativ med din expertkunskap om säkerhet.
 • Du följer aktivt vad som händer inom aktuella områden t.ex. gällande regulatoriska krav för att tillsammans med kollegor utveckla och optimera vår verksamhet efter en ständigt förändrande omvärld.

Dina kompetenser och personliga egenskaper

Vi söker dig som tycker om att skapa struktur samt arbeta operativt. Du tar gärna egna initiativ och är tydlig och ödmjuk i din kommunikation. Du skapar engagemang, drivkraft och delaktighet för att nå gemensamma mål. Du besitter förmågan att pendla mellan det korta och längre perspektivet.

Vi ser att du har:

 • Relevant utbildning inom Cybersäkerhet/Informationssäkerhet
 • Flera års erfarenhet av säkerhetsarbete inom Informationssäkerhet och/eller Risk Management.
 • Arbetat operativt med genomförande av riskanalyser.
 • Arbetat med utveckling av metoder och processer relaterat till informationssäkerhet
 • Erfarenhet av att läsa, förstå och hantera externa myndighetsskrivningar och krav inom området.
 • Certifiering inom ISO 27000, CRISC, CISSP eller annan likvärdig är en fördel
 • Kommunicerar obehindrat i både tal och skrift på svenska och engelska
 • Kan arbeta i Stockholm fysiskt

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder

Vi ser det som viktigt att:

 • Vara en trygg arbetsgivare.
 • Medarbetare får individuella utvecklingsmöjligheter.
 • Erbjuda spännande och utmanade arbetsuppgifter.
 • Tillsammans bidra till samhällsnytta och hållbarhet.

Som anställd hos oss på Handelsbanken erbjuds du även:

 • Work-life balance.
 • Hybridarbete.
 • Hälso- och friskvård.
 • Tjänstepension och försäkring.
 • Personal-, lunch- och föräldraförmåner samt rådgivning.

Vårt kontor ligger centralt i Stockholm och vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontor och hemifrån utifrån verksamhetens behov.

Om oss

Med över 2000 medarbetare är vi en av Sveriges största tech-organisationer. Vi tror på framtiden, lika mycket som vi är stolta över vår historia. Därför är vi ständigt på jakt efter nya förmågor som ser utmaningar och möjligheter i vårt digitaliseringsarbete. Det gäller allt från drift, underhåll och systemförvaltning till utveckling, innovation och design.

Vi är en decentraliserad organisation som bygger på stor tilltro och respekt till individen. Vi ser att det skapar delaktighet och möjlighet att påverka. Att arbeta i Handelsbanken handlar främst om relationer till andra personer och organisationer. Vi tror att jämställdhet, mångfald och en inkluderande kultur lägger grunden för att vår verksamhet bedrivs på ett ansvarsfullt, hållbart och framgångsrikt sätt. 

Målet är att våra medarbetare ska spegla den marknad som vi verkar i – med olika bakgrund, kompetens och arbetslivserfarenhet samt olika sätt att tänka och lösa problem. Här hittar du en mix av människor, kompetens och erfarenhet som bidrar till en kreativ och dynamisk arbetsmiljö med framtiden i fokus.

 

 

#LI-RK1

Handelsbanken Karriärföretag 2023

Dela på:

Län:

 • Stockholm

Sista ansökningsdag:

2023-09-30

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm, Sweden

Kontaktpersoner:

Tommy Grimrell

tfn: +46 87015138

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se