Handelsbanken Tech, data & innovation

Javautvecklare till Handelsbanken i Stockholm

Bli Javautvecklare på Handelsbanken och utveckla framtidens digitala tjänster för kort och mobila betalningar.

Om tjänsten & rollen

Du blir del av ett tvärfunktionellt agilt team som ingår i ett SAFe-tåg för kortbetalningar. Vi arbetar tätt med affärssidan på banken och diskuterar alltid för att komma framåt på bästa sätt.

Rollen innebär att du är en av våra erfarna Javautvecklare som jobbar med internettjänster till kunder och bankkontor. Du är med i hela utvecklingsprocessen och får jobba med vår teknik stack som består av bl.a. JSON, EJB, JPA, JTA, JMS, IntelliJ, Git, TeamCity, SonarQube och Artifactory. Dina arbetsuppgifter varierar och kan exempelvis vara att:

 • definiera och modellera (JSON) API:er för rena integrationslösningar
 • designa och utveckling av funktionaliteter i vårt Java EE-baserade system för korttjänster
 • agera mentor för juniora utvecklare

Dina kompetenser &  personliga egenskaper

Vi söker dig med flera års erfarenhet av utveckling och design, framför allt inom JavaEE/JakartaEE. Det vi ser att du fått med dig av dessa år är:

 • kunskap inom modellering, informationsmodell och databaser
 • förmåga att hantera enhetstestning med JUnit, Mockito eller liknande testramverk.
  • erfarenhet av verktyg och ramverk i vår tech stack som nämnts ovan.

Då vi jobbar med hela koncernen behöver du behärska både svenska och engelska i tal och skift. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med tjänsteorienterad arkitektur, mikrotjänster i Azure, kortbetalningar och internettjänster.

Som en del av Handelsbanken är det viktigt att du lyssnar in och kommunicerar med andra för att komma fram till win-win lösningar, nå gemensamma mål, och bidra till en inkluderande kultur. För att lyckas i rollen ser vi att du tar eget ansvar för att lösa problem. Du tar även hänsyn till hur lösningarna påverkar och samverkar med helheten.

Vi erbjuder

 • Hälso- och friskvård
 • Tjänstepension och försäkring
 • Personal-, lunch- och föräldraförmåner samt rådgivning

Handelsbanken ser det som viktigt att:

 • Vara en trygg arbetsgivare
 • Medarbetare får individuella utvecklingsmöjligheter
 • Erbjuda spännande och utmanande arbetsuppgifter
 • Tillsammans bidra till samhällsnytta och hållbarhet

Vårt kontor ligger i Stockholm och vi applicerar flexibelt arbetsliv vilket ger dig möjlighet att kombinera hemarbete med arbete på kontoret utifrån verksamhetens behov.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

Om Handelsbanken

Med över 2000 medarbetare är vi en av Sveriges största tech-organisationer. Vi tror på framtiden, lika mycket som vi är stolta över vår historia. I vårt digitaliseringsarbete behövs nya förmågor som ser utmaningar och möjligheter i allt från drift och systemförvaltning till utveckling, innovation och design. Handelsbanken är en stabil arbetsgivare och det finns stora möjligheter att göra karriär inom organisationen. 

Vi är en decentraliserad organisation där du får ett stort eget ansvar. Vår företagskultur genomsyras av långsiktiga relationer, personlig utveckling och tvärfunktionella samarbeten. Det lägger grunden för att vår verksamhet bedrivs på ett ansvarsfullt, hållbart och framgångsrikt sätt. När vi rekryterar söker vi efter personer som delar bankens grundläggande värderingar. Målet är att vi ska spegla det samhälle vi verkar i. Tillsammans är vi en mix av människor, kompetens och erfarenhet som bidrar till en kreativ och dynamisk arbetsmiljö med framtiden i fokus.

 

#LI-LD1

Handelsbanken Karriärföretag 2023

Dela på:

Län:

 • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Seniority level:

Mid_senior_level

Sista ansökningsdag:

2023-09-30

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm, Sweden

Kontaktpersoner:

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se