Handelsbanken Tech, data & innovation

Scrum Master till Handelsbanken i Stockholm

Är du en inspirerande ledare som vill möjliggöra för ditt team att nå framgång? Sök då rollen som Scrum Master och bli en del av Handelsbanken Integrationståg.

Handelsbanken är en stabil arbetsgivare med generöst förmånspaket och det finns stora möjligheter att göra karriär inom organisationen. Tjänsten är placerad på vårt kontor i centrala Stockholm, och området applicerar flexibelt arbetsliv vilket ger dig möjlighet att kombinera hemarbete med arbete på kontoret utifrån verksamhetens behov.

Om tjänsten och rollen
Som Scrum Master är du en del av ett agilt utvecklingsteam inom vårt SAFe tåg integration. Du ansvarar tillsammans med teamets Agile Product Owner för att definiera och stödja byggandet av önskvärda, genomförbara och hållbara produkter och tjänster som uppfyller kundernas behov. Teamets kapacitet, effektivitet och välmående är högsta prioritet för dig, tillsammans med en välstrukturerad och prioriterad backlog.

Du kommer tillhöra området som jobbar dels med bankens centrala integrationsplattformar men som också skapar tjänster för regelverk, nya affärstjänster för våra kunder och arbetar med förutsättningar för att integrera mot nya molnbaserade lösningar.

Det pågår mycket spännande utveckling och initiativ inom vårt område. Vi erbjuder dig möjlighet till lärande och utveckling, där du tillsammans med en grupp mycket motiverade människor löser några av verksamhetens mest komplexa utmaningar. Tjänsten som Scrum Master ger dig möjligheten att dra nytta av dina ledarskapsförmågor och arbeta i en fartfylld dynamisk miljö med duktiga människor.

Dina kompetenser och personliga egenskaper
Vi söker dig som tidigare har arbetat som Scrum Master eller på annat sätt haft en ledande roll i utvecklingsinitiativ, såsom beställare eller projektledare. Ditt ledarskap präglas av att vilja driva och leda ditt team till framgångsrika resultat. Du bygger förtroende på flera plan med stor kommunikationsförmåga, på ett tydligt och inspirerande sätt. Vi ser även att du har arbetat agilt enligt SAFe. Vidare ser vi att du har flerårig erfarenhet av att jobba i JIRA och det är meriterande om du även har arbetat med Confluence och MIRO.

Som person trivs du med att jobba i en miljö där kontinuerlig förbättring är en del av vår vardag. Du är affärsorienterad, prestigelös och trygg i dig själv och har områdets bästa för ögonen i en föränderlig verksamhet. Du har ett genuint intresse för struktur och vill hjälpa till att skapa förutsättningar för att teamet ska fungera i sin fulla potential.

Vi tror även att du:

 • har ett stort eget driv och en vilja att lära dig tillsammans med andra.
 • är bekväm med att ta ansvar och har förmåga att på ett ödmjukt sätt driva frågor utifrån gemensam målbild.
 • kan se detaljer i ett större sammanhang och bidra till att vår utvecklingsresa fortsätter framåt.
 • har en god kommunikationsförmåga på både svenska och engelska.

Vi erbjuder

 • Trygg arbetsgivare
 • Spännande och utmanande arbetsuppgifter
 • Work-life balance
 • Utvecklingsmöjligheter
 • Hybridarbete
 • Sunda värderingar kring samhällsansvar och hållbarhet
 • Hälsa och friskvård
 • Tjänstepension och försäkring
 • Personal-, lunch- och föräldraförmåner samt rådgivning

Självklart vet vi att du är unik med dina erfarenheter samt dina personliga egenskaper och vi ser fram emot att höra vad du kan bidra med i denna roll! Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan.

Om oss
Med över 2000 medarbetare är vi en av Sveriges största tech-organisationer. Vi tror på framtiden, lika mycket som vi är stolt över vår historia. Därför är vi ständigt på jakt efter nya förmågor som ser utmaningar och möjligheter i vårt digitaliseringsarbete. Det gäller allt från drift, underhåll och systemförvaltning till utveckling, innovation och design. Vi är en decentraliserad organisation där du som medarbetare får ett stort eget ansvar. Långsiktiga affärsrelationer, lågt risktagande och kostnadsmedvetenhet är hörnstenar i Handelsbankens företagskultur och lägger grunden för att vår verksamhet bedrivs på ett ansvarsfullt, hållbart och framgångsrikt sätt. När vi rekryterar nya medarbetare söker vi efter personer som delar bankens grundläggande värderingar. Målet är att våra medarbetare ska spegla den marknad som vi verkar i – med olika bakgrund, kompetens och arbetslivserfarenhet samt olika sätt att tänka och lösa problem.

Som din närmsta chef ser jag fram emot att tillsammans bygga vidare på den kultur som kännetecknar banken – hjälpsamhet och framåtanda - för att kunna leverera grymma, användbara funktioner till våra kunder. För mig är ett fungerande samarbete mellan våra olika roller väldigt värdefullt och eftersträvar alltid att få input från olika perspektiv.

#LI-AJ1

Handelsbanken Karriärföretag 2023

Dela på:

Län:

 • Stockholm

Sista ansökningsdag:

2023-09-30

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm, Sweden

Kontaktpersoner:

Elisabeth Linder

mob: +46 730642914

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se