Handelsbanken Tech, data & innovation

Backendutvecklare till Handelsbanken Stockholm

Handelsbanken tech, data & innovation söker nu en Backendutvecklare med kunskap inom Java EE och erfarenhet av systemförvaltning.

Om rollen och teamet

Vårt område ansvarar för vidareutveckling och förvaltning av system för kundmötet. Vi arbetar tvärfunktionellt i agila team med nära samarbete mellan business&tech. Inom teamet jobbar vi med hela processen, och det finns även utrymme i rollen att utvecklas inom Frontend.

Vi söker nu en utvecklare med erfarenhet av koordinering mellan system, releaser och incidenthantering. Du kommer ansvara för drift, förvaltning och utveckling av system och dialoger   som är centralt viktiga i banken.

Dina erfarenheter och kompetenser
Som person är du driven, ansvarstagande och lösningsorienterad. Du samarbetar väl i team och delar med dig av din kompetens till andra. Då vi samarbetar med hela koncernen behöver du behärska svenska och engelska i tal och skrift.

För att lyckas i rollen ser vi att du har:

 • erfarenhet inom Java EE
 • erfarenhet av systemutveckling, meriterande om det är inom ramverket Minerva
 • kunskap av följande ramverk och verktyg: Git (Bitbucket), databas, JSON och/eller Jenkins samt JAX-WS, EJB, JPA, JTA och JMS
 • drifterfarenhet, kunskap inom modellering, informationsmodell och databaser

Det är meriterande om du har kunskap inom fler utvecklarkompetenser, testverktyg/miljöer, ramverk, OPC och zOS/ISPF, samt dialog Javascript/React och framför allt att du har ett stort intresse inom utveckling och programmering.

Vi erbjuder

 • Work-life balance
 • Hybridarbete
 • Hälso- och friskvård
 • Tjänstepension och försäkring
 • Personal-, lunch- och föräldraförmåner samt rådgivning

Handelsbanken ser det som viktigt att:

 • Vara en trygg arbetsgivare
 • Medarbetare får individuella utvecklingsmöjligheter
 • Erbjuda spännande och utmanade arbetsuppgifter
 • Tillsammans bidra till samhällsnytta och hållbarhet

Handelsbanken är en stabil arbetsgivare med generöst förmånspaket och det finns stora möjligheter att göra karriär inom organisationen.

Vi sitter i centrala lokaler i Stockholm och applicerar flexibelt arbetsliv vilket ger dig möjlighet att kombinera hemarbete med arbete på kontoret utifrån verksamhetens behov.

Om oss

Med över 2000 medarbetare är vi en av Sveriges största tech-organisationer. Vi tror på framtiden, lika mycket som vi är stolt över vår historia. Därför är vi ständigt på jakt efter nya förmågor som ser utmaningar och möjligheter i vårt digitaliseringsarbete. Det gäller allt från drift, underhåll och systemförvaltning till utveckling, innovation och design.

Vi är en decentraliserad organisation där du som medarbetare får ett stort eget ansvar. Långsiktiga affärsrelationer, lågt risktagande och kostnadsmedvetenhet är hörnstenar i Handelsbankens företagskultur och lägger grunden för att vår verksamhet bedrivs på ett ansvarsfullt, hållbart och framgångsrikt sätt. När vi rekryterar nya medarbetare söker vi efter personer som delar bankens grundläggande värderingar. Målet är att våra medarbetare ska spegla det samhälle som vi verkar i – med olika bakgrund, kompetens och arbetslivserfarenhet samt olika sätt att tänka och lösa problem.

#LI-SA1

Handelsbanken Karriärföretag 2023

Dela på:

Län:

 • Stockholm

Seniority level:

Mid_senior_level

Sista ansökningsdag:

2023-06-18

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm, Sweden

Kontaktpersoner:

Erica Sandahl

tfn: +46 87011871

mob: +46 730836055

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se