Handelsbanken Tech, data & innovation

IT-arkitekt till Handelsbankens betalningsområde

Arbeta med tjänsteorienterad arkitektur och framtidens betallösningar som IT-arkitekt hos Handelsbanken. Du får utvecklas inom designmönster och utbyta erfarenheter med andra arkitekter från närmsta teamet och vårt SAFe tåg för betalningar. 

Om teamet & rollen

Ditt närmsta team består av fyra andra arkitekter som är del av området för betalningar och Cash management, vi ansvarar för allt från Swish och svenska betalningar till komplexa företagstjänster. Området är i stor förändring till följd av förändrade kundbeteenden, teknikutveckling och nya regleringar. Vi är mitt i ett skifte och bygger en ny betalningsinfrastruktur, primärt med JavaEE och med PostgreSQL som databas.

Som IT-arkitekt arbetar du med de arkitektoniska enablers som tåget behöver för en uppdaterad, relevant och framtidssäkrad architectural runway. Dina arbetsuppgifter blir både att operativt driva lösningar och stötta teamen i implementeringen av dem. Du får även arbeta proaktivt med att ta fram övergripande arkitekturbeskrivningar med fokus på utveckling i en tjänsteorienterad arkitektur.

Du kan arbeta från vårt kontor i Stockholm eller Malmö och har möjlighet att arbeta hemifrån delar av veckan utifrån verksamhetens behov.

Dina kompetenser och personliga egenskaper

För att lyckas i rollen ser vi att du har en gedigen erfarenhet och djup kompetens kring design av affärssystem i Java. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som IT-arkitekt och med Azure, AKS eller motsvarande. Rollen innebär att du får många kontakter och därför behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är av vikt att du kan kommunicera och begripliggöra abstrakt information för både affärs- och utvecklingsspecialister. Som person har du förmåga att ta ägandeskap och leda andra på ett sätt som bidrar till  förbättring och kompetensutveckling, både inom arkitektur och arbetssätt. Du lyssnar in andras idéer och lyfter dina egna för att komma framåt i utvecklingen av vår domän.

Vi erbjuder

 • Trygg arbetsgivare
 • Spännande och utmanande arbetsuppgifter
 • Work-life balance
 • Utvecklingsmöjligheter
 • Hybridarbete
 • Sunda värderingar kring samhällsansvar och hållbarhet
 • Hälsa och friskvård
 • Tjänstepension och försäkring
 • Personal-, lunch- och föräldraförmåner samt rådgivning

Om oss

Med över 2000 medarbetare är vi en av Sveriges största tech-organisationer. Vi tror på framtiden, lika mycket som vi är stolt över vår historia. Därför är vi ständigt på jakt efter nya förmågor som ser utmaningar och möjligheter i vårt digitaliseringsarbete. Det gäller allt från drift, underhåll och systemförvaltning till utveckling, innovation och design.

Vi är en decentraliserad organisation där du som medarbetare får ett stort eget ansvar. Långsiktiga affärsrelationer, lågt risktagande och kostnadsmedvetenhet är hörnstenar i Handelsbankens företagskultur och lägger grunden för att vår verksamhet bedrivs på ett ansvarsfullt, hållbart och framgångsrikt sätt. När vi rekryterar nya medarbetare söker vi efter personer som delar bankens grundläggande värderingar. Målet är att våra medarbetare ska spegla den marknad som vi verkar i – med olika bakgrund, kompetens och arbetslivserfarenhet samt olika sätt att tänka och lösa problem.

 

#LI-LD1

Handelsbanken Karriärföretag 2023

Dela på:

Län:

 • Stockholm
 • Skåne

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Seniority level:

Mid_senior_level

Sista ansökningsdag:

2023-06-11

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm, Sweden; Malmö, Sweden

Kontaktpersoner:

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se