Handelsbanken Tech, Data & Innovation

QA Engineer inom testautomatisering till Handelsbanken

Är du en Quality Assurance Engineer som gillar att jobba med testautomatisering och har en bra förståelse för kodning? Jobba hos en av Sveriges största tech-organisationer med olika tekniker, verksamhetsområden och erfarna kollegor. Vi erbjuder en roll där du får diskutera lösningar, påverka och lära dig nytt!

Om teamet och rollen

Du ingår i ett stort team som stöttar bankens utvecklingsområden med olika kompetenser inom Quality Assurance och ledadarskap. Det är både agila och traditionella roller som Scrum Master, Epic Owner, Release Train Engineer, Produktägare, Projektledare och Programledare.

Ditt huvudsakliga fokus är att driva testutvecklingen framåt genom att ytterligare automatisera och förbättra våra tester. Du arbetar med olika uppdrag och avdelningar som ger dig erfarenhet av olika verksamheter, system, teknik och processer. I rollen får du diskutera och påverka tekniska lösningar med kollegor som besitter hög kompetens inom diverse områden.

Dina kompetenser och personliga egenskaper

Som person ser vi att du drivs av att arbeta både självständigt och i team där vi delar med oss av kunskap och löser problem tillsammans. Du kan med hjälp av din förmåga för strukturering se till detaljer för att kontinuerligt höja kvalité och effektivitet på dina tester och slutprodukten. Vidare ser vi att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Sedan tidigare har du erfarenhet av test och testautomatisering som gett dig förmåga att veta vad som behöver automatiseras och hur det görs på bästa sätt. Vi ser även att du har:

 • Utbildning eller erfarenhet av programmering med Java, JavaScript, HTML & CSS
 • Kunskaper inom REST API, JSON samt webb- och webbläsarteknik.
 • Erfarenhet av ett modernt testverktyg/ramverk, ex. Ready API, TestCafe eller Cypress.
 • Erfarenhet av versionshanteringssystem

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta enligt DevOps och agilt, särskilt inom Scrum och SAFe. Erfarenhet av QA inom mobila enheter är också meriterande.

Vi erbjuder

 • Trygg arbetsgivare

 • Spännande och utmanande arbetsuppgifter

 • Work-life balance

 • Utvecklingsmöjligheter

 • Sunda värderingar kring samhällsansvar och hållbarhet

 • Hälsa och friskvård

 • Tjänstepension och försäkring

 • Personal-, lunch- och föräldraförmåner samt rådgivning

Handelsbanken är en stabil arbetsgivare med generöst förmånspaket och det finns stora möjligheter att göra karriär inom organisationen.

Om oss

Med över 2000 medarbetare är vi en av Sveriges största tech-organisationer. Vi tror på framtiden, lika mycket som vi är stolt över vår historia. Därför är vi ständigt på jakt efter nya förmågor som ser utmaningar och möjligheter i vårt digitaliseringsarbete. Det gäller allt från drift, underhåll och systemförvaltning till utveckling, innovation och design.

Vi är en decentraliserad organisation där du som medarbetare får ett stort eget ansvar. Långsiktiga affärsrelationer, lågt risktagande och kostnadsmedvetenhet är hörnstenar i Handelsbankens företagskultur och lägger grunden för att vår verksamhet bedrivs på ett ansvarsfullt, hållbart och framgångsrikt sätt. När vi rekryterar nya medarbetare söker vi efter personer som delar bankens grundläggande värderingar. Målet är att våra medarbetare ska spegla det samhälle som vi verkar i – med olika bakgrund, kompetens och arbetslivserfarenhet samt olika sätt att tänka och lösa problem.

 

#LI-LD1

Handelsbanken Karriärföretag 2023

Dela på:

Län:

 • Stockholm

Seniority level:

Mid_senior_level

Sista ansökningsdag:

2023-04-15

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm, Sweden

Kontaktpersoner:

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se

Adress: