Handelsbanken IT

NOC- övervakare

Vill du ha en avgörande roll i att Handelsbankens IT-system alltid är igång? Vill du även få skjuts i din utveckling och bygga upp kompetens kring IT-frågor som du inte tidigare kommit i kontakt med? Då ska du söka tjänsten som NOC- övervakare hos oss idag!

Handelsbanken är en stabil arbetsgivare med generöst förmånspaket och det finns stora möjligheter att göra karriär inom organisationen. Tjänsten är placerad på Gärdet, i centrala Stockholm.

Om tjänsten och rollen

Vi på Operations Center söker nu medarbetare som ska arbeta med övervakning och felavhjälpning i bankens centrala funktioner, tjänster och IT-system. Det omfattar bland annat internetbanken, mobilbanken, korttjänster, kontorsdialoger samt i stort sett alla system på våra utlandsenheter.

De plattformar och operativsystem som vi arbetar med är framför allt Windows, Linux server och mainframe (IBM z och IBM i) men även nätverk och övrig infrastruktur. Banken står inför ett teknikskifte vilket kommer att bidra till förflyttning mot molntekniker och molntjänster. Framöver kommer vi därför även att övervaka och hantera de molnbaserade tjänster som etableras enligt bankens molnstrategi.

Handelsbanken är alltid öppen någonstans i världen vilket innebär att Operations Center är bemannat dygnet runt, året runt och vi arbetar i skift på ett rullande schema under dygnets alla timmar.

Du ansvarar, tillsammans med övriga operatörer, för att hålla samman, informera om och bidra till att åtgärda incidenter och störningar i vår produktionsmiljö. Du kommer att få stor kunskap om övervakning och de IT-processer som övervakningen vilar på samt får chansen att utvecklas inom en mängd olika tekniska plattformar.

Dina kompetenser och personliga egenskaper


Som person är du drivande, ansvarstagande och positiv till din natur. Vi ser även att du är noggrann i arbetet och tar ansvar för att alltid leverera god kvalitet. Arbetet på Operations Center ger en god inblick i många av bankens verksamhetsområden och god förståelse för våra driftsprocesser. Därmed finns det stora möjligheter till utveckling både inom våra IT-avdelningar och övriga delar i banken.

Du är serviceinriktad och har ett stort IT-intresse, i kombination med erfarenhet från service och IT-support. Du vill fortsätta att utvecklas och använda dig av dina IT-kunskaper i praktiken och vi ser gärna att du är med och bidrar med nya perspektiv i vår förändringsresa.

Du som söker:

 • har erfarenhet av praktiskt arbete i roller med teknisk inriktning
 • har någon form av utbildning inom IT/teknik
 • har erfarenhet av att arbeta i ärendehanteringssystem
 • har ett strukturerat arbetssätt, gillar ordning och reda
 • behärskar svenska och engelska i tal och skrift
 • har erfarenhet av och förståelse för arbete enligt ITIL
 • är glad och positiv, trivs med att arbeta i en grupp

 Vi erbjuder

 • Trygg arbetsgivare
 • Spännande och utmanande arbetsuppgifter
 • Work-life balance
 • Utvecklingsmöjligheter
 • Sunda värderingar kring samhällsansvar och hållbarhet
 • Hälsa och friskvård
 • Tjänstepension och försäkring
 • Personal-, lunch- och föräldraförmåner samt rådgivning

Vi lägger lika stor vikt vid din dokumenterade erfarenhet som dina personliga egenskaper. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan.

Om oss

Med över 2000 medarbetare är vi en av Sveriges största IT-organisationer. Vi tror på framtiden, lika mycket som vi är stolt över vår historia. Därför är vi ständigt på jakt efter nya förmågor som ser utmaningar och möjligheter i vårt digitaliseringsarbete. Det gäller allt från underhåll och systemförvaltning till utveckling, innovation och design.

Vi är en decentraliserad organisation där du som medarbetare får ett stort eget ansvar. Långsiktiga affärsrelationer, lågt risktagande och kostnadsmedvetenhet är hörnstenar i Handelsbankens företagskultur och lägger grunden för att vår verksamhet bedrivs på ett ansvarsfullt, hållbart och framgångsrikt sätt.

När vi rekryterar nya medarbetare söker vi efter personer som delar bankens grundläggande värderingar. Målet är att våra medarbetare ska spegla den marknad som vi verkar i – med olika bakgrund, kompetens och arbetslivserfarenhet samt olika sätt att tänka och lösa problem.

 

#LI-LB1

Handelsbanken Karriärföretag 2023

Dela på:

Län:

 • Stockholm

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Skift

Sista ansökningsdag:

2023-04-07

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm, Sweden

Kontaktpersoner:

Eric Runfalk

mob: +46 730531588

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se

Adress: