Handelsbanken IT

Systemtekniker till Handelsbankens värdepappersaffär

Vill du jobba med plattformen och systemet som stöttar Handelsbankens värdepappersaffär? Vi söker en systemtekniker till Handelsbanken Stockholm inom tech, data & innovation.

Om rollen och teamet

Ditt närmsta team består av 10 personer, med olika roller inom systemförvaltning: databasadministratör, systemtekniker, miljötekniker, mjukvaruarkitekt, plattformsarkitekt, Configuration Manager, teknisk testare, samt utvecklare inom .Net. I teamet finns även en Scrum Master och en Product Owner. Vi är ett av sju team på avdelningen där du får stöd av erfarna kollegor för att lära dig och utvecklas i rollen. 

Tillsammans ansvarar vi för utveckling och förvaltning av flertalet system inom handel med värdepapper både på webben, i mobilen och den interna verksamheten.

Dina primära arbetsuppgifter är:

 • övervaka, felsöka och åtgärda fel vid produktionsstörningar
 • koordinera tekniska uppdrag i nära samarbete med verksamheten, driftsorganisationen internt och externa leverantörer
 • säkerställa våra leveranser kring utveckling med prestanda, integrations- och tekniska tester

Dina kompetenser och personliga egenskaper

Vi söker en medlem till teamet som vill utvecklas med oss. Vi söker dig som är ny i rollen som systemtekniker eller precis tagit din examen inom exempelvis data- och systemvetenskap. Är du intresserad av att lära sig Microsoft SQL Server och scriptspråk är det ett plus.

Som person tror vi att du är strukturerad, samarbetsorienterad och lösningsfokuserad. Du slutför det som påbörjas, har ett prestigelöst fokus på gemensamma mål, och jobbar för att hitta lösningar på uppkomna problem.

Vi erbjuder

 • Trygg arbetsgivare
 • Spännande och utmanande arbetsuppgifter
 • Work-life balance
 • Utvecklingsmöjligheter
 • Sunda värderingar kring samhällsansvar och hållbarhet
 • Hälsa och friskvård
 • Tjänstepension och försäkring
 • Personal-, lunch- och föräldraförmåner samt rådgivning

Handelsbanken är en stabil arbetsgivare med generöst förmånspaket och det finns stora möjligheter att göra karriär inom organisationen.

På vår avdelning är vi ca 70 personer. Vi sitter i ljusa och fräscha lokaler intill Kungsträdgården, Stockholm. Vi applicerar flexibelt arbetsliv vilket ger dig möjlighet att kombinera hemarbete med arbete på kontoret utifrån verksamhetens behov.

Om oss

Med över 2000 medarbetare är vi en av Sveriges största tech-organisationer. Vi tror på framtiden, lika mycket som vi är stolt över vår historia. Därför är vi ständigt på jakt efter nya förmågor som ser utmaningar och möjligheter i vårt digitaliseringsarbete. Det gäller allt från drift, underhåll och systemförvaltning till utveckling, innovation och design.

Vi är en decentraliserad organisation där du som medarbetare får ett stort eget ansvar. Långsiktiga affärsrelationer, lågt risktagande och kostnadsmedvetenhet är hörnstenar i Handelsbankens företagskultur och lägger grunden för att vår verksamhet bedrivs på ett ansvarsfullt, hållbart och framgångsrikt sätt. När vi rekryterar nya medarbetare söker vi efter personer som delar bankens grundläggande värderingar. Målet är att våra medarbetare ska spegla det samhälle som vi verkar i – med olika bakgrund, kompetens och arbetslivserfarenhet samt olika sätt att tänka och lösa problem.

#LI-SA1

Handelsbanken Karriärföretag 2023

Dela på:

Län:

 • Stockholm

Seniority level:

Entry_level

Sista ansökningsdag:

2023-04-06

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm, Sweden

Kontaktpersoner:

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se

Adress: