Handelsbanken IT

Webbutvecklare Handelsbanken Deposits

Vill du jobba med modern frontend-utveckling hos en av Sveriges största banker? Sök rollen som webbutvecklare idag och var med på Handelsbankens moderniseringsresa av såväl teknik, arkitektur och arbetssätt. Handelsbanken befinner sig i en expansiv fas och satsar mycket på Tech, Data och Innovation. Detta är en väldigt bra möjlighet för dig som utvecklare att jobba inom ett spännande område med kompetenta kollegor och en ledning som driver dessa frågor.

Vi tror på styrkan i att dela med oss av våra kunskaper till varandra, genom att dela med oss växer vi som individer och som team. Vi arbetar i trevliga lokaler på Valhallavägen och erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov.

Om tjänsten och rollen
Vi söker nu en erfaren webbutvecklare till vårt område ”Deposits” som har ett ansvar för utveckling och förvaltning av Handelsbankens inlåningsaffär.

I denna roll blir du en del av ett cross-funktionellt team som arbetar agilt enligt SAFe ramverket. Teamet består av kompetens inom både frontend, backend, verksamhetsresurser samt test. I alla våra team är lagkänslan hög och vi samarbetar tätt och har även avsatt tid för innovation och kompetensutveckling.

Som utvecklare hos oss kommer du att bidra med nyutveckling och förvaltningsarbete i React & Typescript. Arbetet sker ofta i samarbete med UX-designers, exempelvis kring frågor om användbarhet och tillgänglighet. Utvecklingen avser gränssnitt mot bankens kunder samt gränssnitt som används internt i banken.

Handelsbanken är en stabil arbetsgivare med generöst förmånspaket och det finns stora möjligheter att göra karriär inom organisationen.

Dina kompetenser och personliga egenskaper
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet inom frontend-utveckling och har en god förståelse för kundens perspektiv och verksamhetens behov. Vi ser att du har en systemvetar/teknisk utbildning som innefattar programmering. Du bör ha erfarenhet av React & Typescript såväl som Javascript och CSS (i form av Less/SASS). Då vi jobbar med hela koncernen krävs god förståelse för både svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du nyfiken och du har ett stort eget driv, tar egna initiativ och har en vilja att lära dig nya saker. Vi ser att du är flexibel, strukturerad och noggrann. Du är analytisk och har ett högt kvalitetsmedvetande samt drivs av att arbeta både självständigt- och samarbeta. Du uppskattar utmaningen med att arbeta på en utvecklingsavdelning med komplexa dataflöden i agila team nära verksamhet- och produktutveckling.

Meriterande är också kunskaper inom/erfarenhet av:

 • Tillgänglighet (accessibility)
 • Webpack
 • NPM
 • Git
 • TDD/automatiserad
 • Test på enhetsnivå (Jest) och UI-tester (Testcafé)
 • Agil utveckling
 • Att utveckla responsiva sidor

Vi lägger lika stor vikt vid din dokumenterade erfarenhet som dina personliga egenskaper. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Vi erbjuder

 • Trygg arbetsgivare
 • Spännande och utmanande arbetsuppgifter
 • Work-life balance
 • Utvecklingsmöjligheter
 • Hybridarbete
 • Sunda värderingar kring samhällsansvar och hållbarhet
 • Hälsa och friskvård
 • Tjänstepension och försäkring
 • Personal-, lunch- och föräldraförmåner samt rådgivning

Om oss
Med över två tusen medarbetare är Handelsbanken en av Sveriges största IT-organisationer. Vi tror på framtiden, lika mycket som vi är stolta över vår historia. Därför är vi ständigt på jakt efter nya förmågor som ser utmaningar och möjligheter i vårt digitaliseringsarbete. Det gäller allt från underhåll och systemförvaltning till utveckling, innovation och design.

När vi rekryterar nya medarbetare söker vi efter personer som delar bankens grundläggande värderingar. Målet är att våra medarbetare ska spegla den marknad som vi verkar i – med olika bakgrund, kompetens och arbetslivserfarenhet samt olika sätt att tänka och lösa problem.

Handelsbanken är mitt i en spännande förändringsresa kring Affärstjänster. Vi behöver nu bli fler utvecklare och testare som kan bidra till att förbättra våra system och höja kundupplevelsen för våra digitala mötesplatser med våra kunder. Gemensamt för all IT-utveckling i Handelsbanken är att den drivs av personer som brinner för att göra skillnad, att göra verklighet av idéer, tankar och visioner; personer som du och jag. Och vi gör det tillsammans.

Välkommen med din ansökan!

#LI-AJ1

Handelsbanken Karriärföretag 2023

Dela på:

Län:

 • Stockholm

Seniority level:

Mid_senior_level

Sista ansökningsdag:

2023-04-09

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm, Sweden

Kontaktpersoner:

Ann-Christine Stålfors

tfn: +46 87014449

mob: +46 722457169

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se

Adress: