Handelsbanken

Teknisk testare till Bolåneaffären hos Handelsbanken

Har du intresse för teknisk test och testautomation? Brinner du för test och kvalité i mjukvaran? Lockas du av att arbeta både nära verksamheten och tekniken?

Då vill vi gärna ha med dig på vår spännande teknikförflyttning och modernisering av våra affärsfunktioner med fokus på utlåningsaffären.

Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm på Torsgatan och vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov.

Vi är 80 personer på området och hanterar utlåning med fokus på Bolåneaffären. Vi bedriver vår utveckling enligt agila principer där leveransen sedan fyra år tillbaka sker inom ramverket SAFe. På området finns flertalet av bankens stora kärnsystem inom Bolåneaffären och vi förvaltar och vidare utvecklar i Cobol och Java. Vi arbetar fokuserat med att förflytta oss mot Java containerlösningar i molnet (Azure).

Om tjänsten och rollen
Som teknisk testare i ett av våra team är du med och utvecklar och förvaltar vår utlåningsfunktion och formar leveransen kring bankens framtida utlåningsfunktion. Du kommer att tillhöra ett agilt och affärsnära utvecklingsteam med både utvecklare och verksamhetsexperter. I rollen har du ett nära samarbete med vårt systemteam för att kunna fokusera på testautomation samt delta i vårt testskrå. 
Du känner dig trygg i att dela med dig av din kunskap och att vara med på resan inom DevSecOps.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med tekniker och verktyg för testautomation så som TestCafé, Postman samt skriva enhetstester i Java/Javascript. Fokus är att kunna automatisera våra tester samt kunna hantera och sammanställa testdata. Det är både UI tester och API tester som du kommer att arbeta med.

Arbetet i rollen som teknisk testare ger en god inblick och ett stort kontaktnät i många av bankens teknik- och affärsverksamhetsområden. Tjänsten skapar stora möjligheter till personlig vidareutveckling och karriärvägar inom övriga delar i banken. 

Dina kompetenser och personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktig att du är prestigelös, självgående och har lätt för att samarbeta och delar gärna med dig av din kunskap. 
Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. 

Vi söker dig som har:

  • minst tre års erfarenhet av UI-tester och API tester
  • erfarenhet av testautomatisering
  • erfarenhet av utveckling inom Java alt. Javascript
  • erfarenhet av Postman
  • erfarenhet av agilt arbete

Meriterande:

  • erfarenhet av automatisering i Testcafé
  • erfarenhet av tillgänglighetstester enligt WCAG
  • erfarenhet av SQL
  • erfarenhet av TDD (Test Driven Development)

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan.


Om oss
Bakom varje sprint, epic, jira och PI-planering står en person, ett team, ett lean-agilt tåg med ett uppdrag att göra tillvaron lite enklare eller bättre för våra kunder.

Med över 2000 medarbetare är vi en av Sveriges största tech-organisationer. Vi tror på framtiden, lika mycket som vi är stolta över vår historia. Därför är vi ständigt på jakt efter nya förmågor som ser utmaningar och möjligheter i vårt digitaliseringsarbete. Det gäller allt från drift, underhåll och systemförvaltning till utveckling, innovation och design. 

Vi är en decentraliserad organisation där du som medarbetare får ett stort eget ansvar. Långsiktiga affärsrelationer, lågt risktagande och kostnadsmedvetenhet är hörnstenar i Handelsbankens företagskultur och lägger grunden för att vår verksamhet bedrivs på ett ansvarsfullt, hållbart och framgångsrikt sätt.

När vi rekryterar nya medarbetare söker vi efter personer som delar bankens grundläggande värderingar. Målet är att våra medarbetare ska spegla den marknad som vi verkar i – med olika bakgrund, kompetens och arbetslivserfarenhet samt olika sätt att tänka och lösa problem.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Sista ansökningsdag:

2022-09-11

Arbetsplats/placeringsort:

IT/Stockholm

Kontaktpersoner:

Marie Gustafsson

mob: 073 - 074 33 67

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se

Adress:

10670 Stockholm