Handelsbanken

Privacy Officer till Group Information Security & Data Privacy

Vill du arbeta med integritet och dataskydd? Då bör du söka denna tjänst som Privacy Officer till Group Privacy Office.

Om tjänsten och rollen
Group Privacy Office har ett koncernövergripande operativt verksamhetsansvar för GDPR, dataskyddsfrågor kopplat till behandling av personuppgifter samt stödjer och samordnar det lokala arbetet som utförs av lokala Privacy Officers.

Som Privacy Officer blir du en del i Group Privacy Office. Rollen som Privacy Officer innebär ansvar, komplexitet och variation samt många intressanta och roliga uppgifter. Du kommer bl. a att lämna råd och stöd till verksamheten i deras arbete med behandling av personuppgifter, delta vid riskbedömningar avseende integritet, arbeta med information och utbildning, hantering av personuppgiftsincidenter, tolkning av regelverk, förvaltning och uppdatering av rutiner, processer och instruktioner samt andra förekommande uppgifter inom Group Privacy Office.

Utvecklingsmöjligheter
Vi erbjuder en miljö där vi arbetar som ett team i ett område som är aktuellt och i förändring.
Arbetet kommer att ge dig en inblick i Handelsbankenkoncernens verksamhet framförallt avseende integritet, dataskydd & Informationssäkerhet. Då ansvaret för dataskydd och integritet omfattar hela banken ges möjlighet till ett brett kontaktnät inom banken på alla nivåer och internationellt.

Rollen erbjuder dig en såväl personlig som professionell utveckling i ett spännande och aktuellt område.

Dina kompetenser och personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Privacy Officer ser vi att du har

- Erfarenhet av att arbeta med regelverk och regelverksbedömningar
- Relevant utbildning inom data privacy (GDPR) juridik
- Analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt
- Integritet och är drivande som person

Meriterande om du har

- Vana vid att arbeta självständigt och en mycket god samarbetsförmåga
- God kommunikativ förmåga på alla nivåer, på såväl svenska som engelska
- Nyfikenhet för frågor om integritet och dataskydd

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss
Bakom varje sprint, epic, jira och PI-planering står en person, ett team, ett lean-agilt tåg med ett uppdrag att göra tillvaron lite enklare eller bättre för våra kunder.

Med över 2000 medarbetare är vi en av Sveriges största tech-organisationer. Vi tror på framtiden, lika mycket som vi är stolt över vår historia. Därför är vi ständigt på jakt efter nya förmågor som ser utmaningar och möjligheter i vårt digitaliseringsarbete. Det gäller allt från drift, underhåll och systemförvaltning till utveckling, innovation och design.

Vi är en decentraliserad organisation där du som medarbetare får ett stort eget ansvar. Långsiktiga affärsrelationer, lågt risktagande och kostnadsmedvetenhet är hörnstenar i Handelsbankens företagskultur och lägger grunden för att vår verksamhet bedrivs på ett ansvarsfullt, hållbart och framgångsrikt sätt.

När vi rekryterar nya medarbetare söker vi efter personer som delar bankens grundläggande värderingar. Målet är att våra medarbetare ska spegla den marknad som vi verkar i – med olika bakgrund, kompetens och arbetslivserfarenhet samt olika sätt att tänka och lösa problem.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Sista ansökningsdag:

2022-08-31

Arbetsplats/placeringsort:

IT/Stockholm

Kontaktpersoner:

Rickard Falkhorn

tfn: +46 87014962

Tommy Grimrell

tfn: +46 87015138

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se

Adress:

10670 Stockholm