Handelsbanken IT

NOC – Övervakare till Handelsbanken

Vill du ha en avgörande roll i att Handelsbankens IT-system alltid är igång. Vill du få skjuts i din utveckling och bygga upp kompetens kring IT-frågor som du inte tidigare kommit i kontakt med?

Handelsbanken är en stabil arbetsgivare med generöst förmånspaket och det finns stora möjligheter att gör karriär inom organisationen. Tjänsten är placerad på Gärdet, i centrala Stockholm.

Om tjänsten och rollen
Vi på Operations Center (”NOC:en”) söker nu medarbetare som ska arbeta med övervakning och felavhjälpning i bankens centrala funktioner, tjänster och IT-system. Det omfattar bland annat internetbanken, mobilbanken, korttjänster, kontorsdialoger samt i stort sett alla system på våra utlandsenheter.

Banken står inför ett teknikskifte vilket kommer att bidra till förflyttning mot molntekniker och molntjänster. Framöver kommer vi därför även att övervaka och hantera de molnbaserade tjänster som etableras enligt bankens molnstrategi.

Handelsbanken är alltid öppen någonstans i världen vilket innebär att Operations Center är bemannat dygnet runt, året runt och vi arbetar i skift på ett rullande schema under dygnets alla timmar.

Du ansvarar, tillsammans med övriga operatörer, för att hålla samman, informera om och bidra till att åtgärda incidenter och störningar i vår produktionsmiljö. Du kommer att få stor kunskap om övervakning och de IT-processer som övervakningen vilar på samt får chansen att utvecklas inom en mängd olika tekniska plattformar.

Dina kompetenser och personliga egenskaper
Som person är du drivande, ansvarstagande och positiv till din natur. Vi ser även att du är noggrann i arbetet och tar ansvar för att alltid leverera god kvalitet. Arbetet på Operations Center ger en god inblick i många av bankens verksamhetsområden och god förståelse för våra driftsprocesser. Därmed finns det stora möjligheter till utveckling både inom våra IT-avdelningar och övriga delar i banken.

Du är serviceinriktad och har ett stort IT-intresse, i kombination med erfarenhet från service och IT-support. Du vill fortsätta att utvecklas och använda dig av dina IT-kunskaper i praktiken och vi ser gärna att du är med och bidrar med nya perspektiv i vår förändringsresa.

Du som söker

  • Har erfarenhet av praktiskt arbete i roller med teknisk inriktning
  • Har någon form av utbildning inom IT/teknik
  • Har erfarenhet av att arbeta i ärendehanteringssystem
  • Är glad och positiv, trivs med att arbeta i en grupp
  • Kan fokusera i händelserika situationer med stundtals högt tempo
  • Har ett strukturerat arbetssätt, gillar ordning och reda
  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift
  • Trivs med arbete i förändring
  • Har gärna erfarenhet av och förståelse för arbete enligt ITIL

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!

Om oss
Med över 2000 medarbetare är vi en av Sveriges största IT-organisationer. Vi tror på framtiden, lika mycket som vi är stolt över vår historia. Därför är vi ständigt på jakt efter nya förmågor som ser utmaningar och möjligheter i vårt digitaliseringsarbete. Det gäller allt från underhåll och systemförvaltning till utveckling, innovation och design. 

Gemensamt för all IT-utveckling i Handelsbanken är att den drivs av personer som brinner för att göra skillnad, att göra verklighet av idéer, tankar och visioner; personer som du och jag. Och vi gör det tillsammans.

Vi är en decentraliserad organisation där du som medarbetare får ett stort eget ansvar. Långsiktiga affärsrelationer, lågt risktagande och kostnadsmedvetenhet är hörnstenar i Handelsbankens företagskultur och lägger grunden för att vår verksamhet bedrivs på ett ansvarsfullt, hållbart och framgångsrikt sätt.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Sista ansökningsdag:

2022-08-21

Arbetsplats/placeringsort:

IT/Stockholm

Kontaktpersoner:

Maria Melkon

tfn: +46 87013510

mob: +46 730387933

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se

Adress:

10670 Stockholm