Handelsbanken IT

Är du Javautvecklare och vill bli en del av Handelsbanken IT?

Vill du jobba med modern tjänsteutveckling hos en av Sveriges största banker? Sök rollen som javautvecklare idag och var med på Handelsbankens modernisering av såväl teknik, arkitektur och arbetssätt!

Handelsbankens idé om att bedriva en bank bygger i grunden på tilltro och respekt för den enskilda individen, det innebär också att du som medarbetare hos oss får ett stort eget ansvar och möjlighet att förändra och påverka!

Handelsbanken är en stabil arbetsgivare med generöst förmånspaket och det finns stora möjligheter att gör karriär inom organisationen. Tjänsten är placerad på Valhallavägen i centrala Stockholm, men området applicerar flexibelt arbetsliv vilket ger dig möjlighet att kombinera hemarbete med arbete på kontoret utifrån verksamhetens behov.

Om tjänsten och rollen
Vi söker nu dig som är erfaren javautvecklare till domänen ‘Deposits’ som har ett ansvar för utveckling och förvaltning av de system och produkter som stödjer Handelsbankens inlåningsaffär. Vi befinner sig i en expansiv fas och satsar mycket på IT och digitalisering. Området har cross-funktionella team som arbetar enligt agila metoder.

Inom våra utvecklingsteam hanterar vi flera olika programspråk, därav har vi utvecklare med olika kompetens. Systemfloran består av system skrivna i Cobol med Db2 i botten vilka kommunicerar med Java som mellanskikt och sedan vidare till React & Typescript i webbgränssnittet.

Som Java utvecklare hos oss kommer du att arbeta inom Handelsbankens ramverk kallat Minerva som bygger på Java EE och andra Java standards. Du kommer arbeta med tjänster som stödjer gränssnitt mot kund samt flöden inom banken. Kommunikationen mellan applikationerna sker med HTTP request via REST apier.

Hos oss är det ett öppet klimat och vi välkomnar diskussioner för att tillsammans komma fram till hur vi gör saker på bästa sätt. Vi har roligt på jobbet och präglas av hög kompetens och bred erfarenhet både från IT och verksamhet

Dina kompetenser och personliga egenskaper
Vi tror att du är en driven och utåtriktad person som gillar att ha ena benet i utveckling och andra benet i nära kontakt med verksamheten. Du behöver ha erfarenhet inom javautveckling och ett intresse av att förstå kundens perspektiv och verksamhetens behov. Du förespråkar ett agilt arbetssätt och uppskattar utmaningen i att arbeta på en utvecklingsavdelning med komplexa dataflöden. Då vi jobbar med hela koncernen krävs god förståelse för både svenska och engelska i tal och skrift.

För att vara framgångsrik i rollen tror vi även att du har:

  • 2 + års erfarenhet av java utveckling, Java EE specifikt
  • Erfarenhet av Agil utveckling

Meriterande är om du har erfarenhet av;

  • Design
  • Git, TDD/automatiserad, Test på enhetsnivå
  • Att utveckla affärskritiska flöden

Självklart vet vi att du är unik med dina erfarenheter samt dina personliga egenskaper och vi ser fram emot att höra vad du kan bidra med i denna roll!

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!

Om oss
Bakom varje sprint, epic, jira och PI planering står en person, ett team, ett lean-agilt tåg med ett uppdrag att göra tillvaron lite enklare eller bättre för våra kunder. Med över 2000 medarbetare är vi en av Sveriges största IT-organisationer. Vi tror på framtiden, lika mycket som vi är stolt över vår historia. Därför är vi ständigt på jakt efter nya förmågor som ser utmaningar och möjligheter i vårt digitaliseringsarbete. Det gäller allt från underhåll och systemförvaltning till utveckling, innovation och design.

Vi är en decentraliserad organisation där du som medarbetare får ett stort eget ansvar. Långsiktiga affärsrelationer, lågt risktagande och kostnadsmedvetenhet är hörnstenar i Handelsbankens företagskultur och lägger grunden för att vår verksamhet bedrivs på ett ansvarsfullt, hållbart och framgångsrikt sätt.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Sista ansökningsdag:

2022-08-25

Arbetsplats/placeringsort:

IT/Stockholm

Kontaktpersoner:

Ann-Christine Stålfors

tfn: +46 87014449

mob: +46 722457169

Linnéa Zeijlon

mob: +46 722484665

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se

Adress:

10670 Stockholm