Handelsbanken Fonder AB

Handelsbanken Fonder söker en Senior Hållbarhetsanalytiker

Handelsbanken Fonder är ett av Sveriges största fondbolag och ansvarar för förvaltning av runt 100 fonder och ett stort antal diskretionära portföljer med ett förvaltat kapital på över 800 mdr kronor. I Handelsbanken Fonder arbetar vi efter visionen om att skapa finansiell avkastning och planetär avlastning genom hållbara investeringar och vi  är övertygade om att hållbarhet är en förutsättning för god långsiktig avkastning. En annan förutsättning är en god och jämställd arbetsmiljö där alla kommer till tals och kan bidra på bästa sätt.

Vi vill nu stärka upp vårt hållbarhetsteam ytterligare och hoppas att du som senior hållbarhetsanalytiker vill bidra till vår fortsatta arbete.

Om tjänsten:

Fondbolagets Hållbarhetsteam ansvar för strategisk utveckling av hållbarhetsarbetet i fondbolagets aktiva och passiva förvaltning samt allokeringsförvaltning. Fokus för gruppen är kontinuerlig utveckling av Fondbolagets hållbarhetsstrategi, utveckling av metoder, att utgöra ett stöd för förvaltningen i integrering av hållbarhet i den dagliga förvaltningen, påverkansdialog med bolag samt löpande kunskapsbyggande och kommunikation om hållbarhetsarbetet med primärt fokus på fondbolagets hållbarhetsmål kopplat till att minska negativ klimatpåverkan, främja lösningsinvesteringar och främja Agenda 2030.

En snabb utveckling och ökad förväntan på hållbarhetsområdet samt nya regleringar kräver utökad datahantering, transparens och rapportering. Vi arbetar fokuserat för att stärka vårt arbete inom aktiv påverkan, mätbarhet, transparens och resultatuppföljning samt kommunikation, både internt och externt.

Handelsbanken Fonder behöver nu stärka upp sitt team ytterligare och söker efter en senior hållbarhetsanalytiker med särskilt fokus på miljö och klimat.

Viktiga delar i arbetet är:

  • Fundamental sektor och bolagsanalys med särskilt fokus på klimat, där både hållbarhetsrisker och möjligheter ingår.
  • Aktivt vara delaktig i att och utveckla hållbarhetsarbetet och integreringen av nya regelverk och klimatmätningar.
  • Nära kontakter med kunder och olika investerarintressenter kopplat till hållbarhet generellt och klimat specifikt.
  • Bidra till hela förvaltningsgruppens gemensamma strategiska arbete för att identifiera och utveckla långsiktiga investeringsteman och hållbarhetsteman.

Kompetenser, erfarenheter och personliga egenskaper:

Du har en akademisk examen med klimat, miljö, samhällsvetenskaplig, ekonomisk eller teknisk inriktning. För att lyckas i rollen har du lång och gedigen erfarenhet och mycket goda kunskaper inom hållbarhet med extra fokus på miljö och klimatfrågor ur ett investerarperspektiv. Du har även gedigen erfarenhet av att analysera och arbeta med klimatanalys. Du behärskar nuvarande standarder och ramverk kring klimatanalys och rapportering men har också intresset och viljan att driva utvecklingen av fondbolagets klimatarbete framåt.

Som person vill du lära dig nytt, utvecklas och är målinriktad. Du kan identifiera, initiera, driva och genomföra egna projekt för att stärka hållbarhetsarbetet. Du är intresserad av människor och värnar ett gott arbetsklimat och en god kunddialog. Du är strukturerad, noggrann och vill leverera med hög kvalité. Vidare är du kommunikativ och trivs både med självständigt arbete och i samarbete med ett team. Du har ett brinnande intresse för hållbarhet och investeringar.

Om Handelsbanken:

Handelsbanken är en av världens säkraste banker och drivs med ett decentraliserat arbetssätt, stark lokal förankring och höga hållbarhetsambitioner. Vi bygger långsiktiga, djupa kund- och medarbetarrelationer och växer främst genom att nöjda kunder rekommenderar oss.

Vi har en stark tro på våra medarbetare och uppmuntrar egna initiativ, förmågan att tänka tvärt om och att söka innovativa lösningar. När våra medarbetare utvecklas, utvecklas banken.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Sista ansökningsdag:

2022-08-22

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Kontaktpersoner:

Aurora Samuelsson, chef

mob: +46 073-0752865

Emma Viotti

mob: +46 702270399

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se

Adress:

Blasieholmstorg 11 106 70 Stockholm