Handelsbanken IT

Configuration Specialist & Java Developer

Vill du vara med och förändra vardagen för miljontals kunder?

Är du en lösningsorienterad IT-specialist med Javakunskap? Brinner du för att arbeta tillsammans med dina kollegor för att uppnå de bästa förutsättningarna till effektiv systemutveckling? Då har vi jobbet för dig!

Vi jobbar med komplexa systemlösningar och arbetar därför tvärfunktionellt och har fokus på teamkänsla, tillit och flexibilitet gentemot varandra. Vi tror på styrkan i att dela med oss av våra kunskaper till varandra. Genom att dela med oss växer vi som individer och som team. Vi arbetar både från Malmö och Göteborg (med närliggande verksamhet även i Stockholm) men erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov.

Om tjänsten och rollen
På Handelsbanken arbetar vi agilt där våra team är mycket självstyrande med stort mandat. Du kommer arbeta tillsammans med ditt team och du förväntas också självständigt driva frågor och aktiviteter inom ditt teams ansvarsområde. Du erbjuds en spännande och utvecklande vardag där du ansvarar för och påverkar stora delar av teamets leveranser.

I teamet är vi fyra personer som arbetar med system som stödjer Trade Finance. Våra system är till största delen egenutvecklade men det finns även de som utvecklas av en extern leverantör på uppdrag av Trade Finance-teamet. Vid uppdatering av detta system, testas, konfigureras och produktionssätts produkten av teamet.

Våra affärssystem är skrivna i Java och vi arbetar med allt från komplex problemlösning av transaktionsflöden och scripting med bash och Python i Linuxmiljö till utveckling och driftsättning av Java-applikations med WebSphere (traditional), Liberty, BitBucket, TeamCity, Artifactory och Ansible. Jira och Confluence är våra plattformar där vi samarbetar med andra utvecklare, testare, affärsananalytiker och produktägare.

Du och teamet har inte bara ansvar för att utveckla verksamhetskritiska system utan även ett förvaltningsansvar med support mot användare och mot leverantörer. Viktigt är också att tillse att vi utvecklar skalbara och modulära lösningar, utvecklar automattester i Selenium, Java och TestNG samt håller oss i teknikens framkant genom att anamma ny teknik.

Hos oss är det ett öppet klimat och vi välkomnar diskussioner för att tillsammans komma fram till hur vi gör saker på bästa sätt. Vi präglas av hög kompetens och bred erfarenhet både från IT och verksamhet. Du får vara med i utvecklingsprocessen från första idé till färdig lösning och du bidrar med tekniskt kunnande och en vilja att ständigt göra bättre.

Dina kompetenser och personliga egenskaper
Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet av Java-utveckling. Du skall också ha god kunskap i SQL (mot databas och/eller via Java Persistence API).Vi ser att du har en IT/teknisk-utbildning eller motsvarande kunskaper som du fått genom tidigare arbete. Då vi jobbar med hela koncernen krävs god förståelse för både svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av skriptspråk (bash och/eller Python), JavaEE, integrationslösningar (Web Services och köer som JMS/MQ) och Linux OS. Agil erfarenhet i verktyg som Jira och Confluence eller tekniker som Maven och Git är också meriterande.

Som person är du nyfiken och har du ett stort eget driv, tar egna initiativ och har en vilja att lära dig nya saker. Vi ser att du är flexibel, strukturerad och noggrann. Du är analytisk och har ett högt kvalitetsmedvetande samt drivs av att arbeta både självständigt och samarbeta i agila team nära verksamhet- och produktutveckling. Vi ser även att du har förmåga att ta dig an uppgifter från start till mål och vågar ifrågasätta invanda mönster.

Vi erbjuder

 • Trygg arbetsgivare
 • Spännande och utmanande arbetsuppgifter
 • Work-life balance
 • Utvecklingsmöjligheter
 • Hybridarbete
 • Sunda värderingar kring samhällsansvar och hållbarhet
 • Hälsa och friskvård
 • Tjänstepension och försäkring
 • Personal-, lunch- och föräldraförmåner samt rådgivning

Vi lägger lika stor vikt vid din dokumenterade erfarenhet som dina personliga egenskaper.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Om oss
Med över två tusen medarbetare är Handelsbanken en av Sveriges största IT-organisationer. Vi tror på framtiden, lika mycket som vi är stolta över vår historia. Därför är vi ständigt på jakt efter nya förmågor som ser utmaningar och möjligheter i vårt digitaliseringsarbete. Det gäller allt från underhåll och systemförvaltning till utveckling, innovation och design.

När vi rekryterar nya medarbetare söker vi efter personer som delar bankens grundläggande värderingar. Målet är att våra medarbetare ska spegla den marknad som vi verkar i – med olika bakgrund, kompetens och arbetslivserfarenhet samt olika sätt att tänka och lösa problem.

Handelsbanken är mitt i en spännande förändringsresa kring internationella betalningar. Vi behöver nu bli fler utvecklare som kan bidra till att förbättra våra system och höja kundupplevelsen för våra digitala mötesplatser med våra kunder.

Gemensamt för all IT-utveckling i Handelsbanken är att den drivs av personer som brinner för att göra skillnad, att göra verklighet av idéer, tankar och visioner; personer som du och jag. Och vi gör det tillsammans.

Välkommen med din ansökan!

Dela på:

Län:

 • Stockholm
 • Västra Götaland
 • Skåne

Sista ansökningsdag:

2022-08-25

Arbetsplats/placeringsort:

IT/Malmö/Göteborg/Stockholm

Kontaktpersoner:

Jonas Berggren

mob: +46 730571938

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se

Adress:

10670 Stockholm