Handelsbanken Capital Markets

Europaförvaltare till Handelsbanken Fonder

Handelsbanken Fonder är bankens fondbolag i Sverige och ligger inom affärsområdet Sparande och Pension. Fondbolaget ansvarar för produktion och förvaltning av runt 100 fonder och ett stort antal diskretionära portföljer med ett förvaltat kapital på över 800 mdr kronor.

Fondbolagets mål är att till kunder leverera god finansiell avkastning kombinerat med planetär avlastning. Vi är övertygade om att hållbarhet är en förutsättning för god långsiktig avkastning. En annan förutsättning är en god och jämställd arbetsmiljö där alla kommer till tals och kan bidra på bästa sätt.

Om tjänsten:

Den aktiva aktieförvaltningen utgörs av runt 35 förvaltare, där var och en har en hög grad av individuellt ansvar. Aktieförvaltningen har uppvisat en mycket god aktiv avkastning under en längre period och är marknadsledande vad gäller nettoinflöden på den svenska marknaden.

Handelsbanken Fonder söker en förvaltare till vår aktiva aktieförvaltning med fokus på Europa. Du kommer ingå i teamet som arbetar med koncentrerade aktieportföljer och ansvara för en av dessa portföljer, Handelsbanken Europa Selektiv. Viktiga delar i arbetet är:

  • Portföljkonstruktion och fundamental bolagsanalys där hållbarhet självklart är en viktig del
  • Aktivt vara delaktig i att och utveckla investeringsprocessen och nya produkter
  • Försäljning och marknadsföring av fonden
  • Bidra till hela förvaltningsgruppens gemensamma strategiska arbete för att identifiera och utveckla långsiktiga investeringsteman 

Kompetenser, erfarenheter och personliga egenskaper:

Du har en akademisk examen med finansiell, ekonomisk eller teknisk inriktning. Du har mycket goda teoretiska kunskaper i aktie- och företagsvärdering samt portföljkonstruktion. För att lyckas i rollen har du gedigen praktisk erfarenhet av aktie- och bolagsanalys. Du har sannolikt minst fem års erfarenhet i branschen och erfarenhet av förvaltning, företagsvärdering och/eller finansiell analys med internationell prägel. 

Som person vill du lära dig nytt, utvecklas och är målinriktad. Du har ett strukturerat arbetssätt och är beslutsför. Vidare är du kommunikativ och trivs både med självständigt arbete och i samarbete med ett team. Du har ett brinnande intresse för aktiemarknad och näringsliv.

Om Handelsbanken:

Handelsbanken är en av världens säkraste banker och drivs med ett decentraliserat arbetssätt, stark lokal förankring och höga hållbarhetsambitioner. Vi bygger långsiktiga, djupa kund- och medarbetarrelationer och växer främst genom att nöjda kunder rekommenderar oss.

Vi har en stark tro på våra medarbetare och uppmuntrar egna initiativ, förmågan att tänka tvärt om och att söka innovativa lösningar. När våra medarbetare utvecklas, utvecklas banken.

Välkommen med din ansökan!

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Sista ansökningsdag:

2022-07-04

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Kontaktpersoner:

Magdalena Wahlqvist Alveskog

mob: +46 706061555

Viking Kjellström

mob: +46 706081791

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se

Adress:

Blasieholmstorg 11 106 70 Stockholm