Handelsbanken

OPC-Tekniker

Om oss

Välkommen till ett team med trevliga och kunniga kollegor som gör stor skillnad. Vårt uppdrag består av övervakning och drift av Handelsbankens tekniska miljöer och applikationer, och även stöd till teknik- och utvecklingsavdelningarna i koncernen. Vi är ca 40 medarbetare varav 21 arbetar i skift med övervakning och övriga på dagtid. Vår verksamhet har precis flyttat in i nyrenoverade lokaler centralt på Gärdet, med goda kommunikationer.

Om tjänsten och rollen

OPC är vårt schemaläggningsverktyg på IBM Z. Det sammankopplar mer än 600 system över olika tekniska plattformar och är en förutsättning för att hålla ihop hela stordatormiljön.

Genom OPC passerar tusentals applikationer varje dygn och hanterar bland annat batchkörningar för vår internetbank, mobilbank, korttjänster, kontorsdialoger samt merparten av alla Handelsbankens utländska banksystem.

Nu letar vi efter dig som har flerårig och djup kunskap kring verktyget OPC och dess jobbschemaläggning. I rollen kommer du att få ett stort eget ansvar och frihet när du ska driva och vidareutveckla verktygets framtid. Du kommer att jobba i ett team med trevliga och kunniga kollegor.

Dina kompetenser och personliga egenskaper

Förutom de speciella tekniska kunskaper du behöver besitta så ser vi att du är drivande, ansvarstagande och positiv till din natur. Vi ser även att du är noggrann i arbetet och tar ansvar för att alltid leverera god kvalitet. Handelsbanken är mitt inne i en spännande transformation mot placering av applikationer och teknik i molnmiljöer. Du som söker ska vara nyfiken och gilla förändring då vi hela tiden vill ta oss framåt och utveckla både medarbetare och lösningar.

Du har även dessa nedanstående kunskaper

  • flerårig erfarenhet av IBM z samt arbete i verktyget OPC.
  • goda och aktuella kunskaper i att bygga och förvalta applikationer i en komplex OPC-miljö.
  • förmåga att se behov av och driva förändring och förnyelse i OPC-frågor.
  • god kompetens i JCL.
  • svenska och engelska både i tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:

2021-05-07

Arbetsplats/placeringsort:

IT/Stockholm

Kontaktpersoner:

Mikael Olsson

tfn: +46 87011559

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se

Adress: