Handelsbanken

Internrevisor till Group Audit

Om oss

Handelsbanken är en långsiktig och engagerad arbetsgivare. Vårt sätt att bedriva bank bygger framförallt på att vi har stor tilltro och respekt för den enskilde individen – både för våra kunder och medarbetare. Vi är en decentraliserad organisation där du som medarbetare får ett stort eget ansvar. Långsiktiga affärsrelationer, lågt risktagande och kostnadsmedvetenhet är hörnstenar i Handelsbankens företagskultur och lägger grunden för att vår verksamhet bedrivs på ett ansvarsfullt, hållbart och framgångsrikt sätt.

Vi har ett rikstäckande kontorsnät på våra hemmamarknader i Sverige, Storbritannien, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna. Utöver vårt kontorsnät utgörs även vår verksamhet av flera stora affärsområden och enheter. I hela koncernen är vi drygt 12 000 medarbetare.

Om tjänsten och rollen

Group Audit har det övergripande ansvaret för den interna revisionen och samordning av revisionsfrågor inom koncernen och bidrar med sitt arbete till att upprätthålla ordning och reda och att uppnå bankens mål. Avdelningen ansvarar för utvärdering och granskning av intern styrning, riskhantering och kontroll, samt granskning av räkenskaper och årsredovisning. Vi söker nu en internrevisor till enheten inom Group Audit som ansvarar för den interna revisionen av Handelsbanken Capital Markets, Private Banking, Asset Management samt tillhörande supportfunktioner. I ansvaret ingår även att granska koncernens fondbolag.

Den aktuella enheten sitter i lokaler vid Blasieholmstorg och består av sex medarbetare. Arbetet är riskbaserat där vår bedömning av riskerna i verksamheterna ligger till grund för vilka områden som ska granskas och vad vi vill uppnå med granskningen. Internrevisionen bedrivs utifrån vedertagen revisionsmetodik och etablerade standarder. Att arbeta med internrevision på Handelsbanken kommer ge dig stor inblick i olika delar av bankens verksamhet. Du kommer ha regelbundna kontakter med olika delar av verksamheten, vilket ger dig möjligheter att bygga ett brett nätverk inom banken.

Dina kompetenser och personliga egenskaper

Vi ser vi gärna att du har en akademisk examen och erfarenhet av extern- och/eller internrevision av finansiella bolag. Du är intresserad av och har en stor förståelse för värdepappersmarknaden och de produkter banken erbjuder samt är insatt i de lagstadgade kraven inom värdepappersmarknaden. Vidare har du även goda kunskaper om finansiella instrument. Erfarenhet från finansiell sektor och i synnerhet tradingverksamhet är meriterande men inget krav.

För att trivas och utvecklas i rollen som internrevisor är du en social person med hög integritet. Du är analytisk, strukturerad samt trivs att arbeta såväl självständigt som i team och uttrycker dig väl både i tal och skrift. Vi arbetar aktivt med certifieringar varför det är meriterande om du är certifierad inom revisionsområdet, exempelvis som CIA, eller har som mål att bli certifierad i framtiden.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!

 

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:

2021-04-23

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Kontaktpersoner:

Lina Junefelt

tfn: 08-701 26 91

mob: 070-3425394

Företagets hemsida:

http://www.handelsbanken.se

Adress: